Ledare: Ta tempen på teamets engagemang innan sommarens långa tankar

Det är snart dags för ett längre sommaruppehåll och du som ledare är säkert inställd på att koppla bort jobbtankarna ett tag. Helt rätt visar forskningen! Vi mår bra av våra långa semestrar i Sverige.

Men, av erfarenhet vet du förmodligen att det inte är fullt möjligt att bara stänga av helt och hållet. Vissa tankar ligger där och mognar till sig och väntar på att komma upp till ytan när bruset från mailen och möten lugnar ner sig under några veckor. 

Vi kallar dem "långa tankar".

Tankar såsom

  • "Varför känns det ibland som vissa i teamet bara går på halvfart?"
  • "Varför räcker inte en spark i baken och lönehöjningar för att fram fler bra idéer som genomförs"
  • "Varför kan inte sura Sara bara sluta...?"

Dessa tankar ligger där och väntar på att få uppmärksamhet. Men, det gjorde de ju förra sommaren också och när hösten väl drog igång med full fart fortsatte arbetet ungefär som vanligt. 

Ta tempen på ditt team nu

Kan det vara så att du behöver en dos kunskapsförstärkning om vad forskningen visat om kopplingen mellan motivation och prestation? 

Kan det vara så att du skulle komma längre i dina tankar om du fick en tydligare bild av graden av dina medarbetares direkta och indirekta motivation att göra sitt bästa på jobbet?

Försprång i höst

Vårt förslag: ta tempen på engagemanget i ditt team innan sommaren. Vi kan hjälpa dig att ställa de rätta frågorna – 12 stycken :) – för att din bild ska klarna och du kan komma längre med dina långa tankar i sommar. Vi har femton års erfarenhet av att hjälpa modiga ledare få skönare somrar!

Välj bland 3 möjligheter

3 MÖJLIGHETER TILL LÅNGA TANKAR »

Young lady resting on hammock with book summer.jpeg

Samverkan och prestation, Ledning och styrning