Följ oss gärna

Tips till ledaren: 3 böcker du ska läsa 2018

Vi älskar böcker. Vi delar mer än gärna med oss av våra bästa lästips till ledare. Läs de här böckerna för att utveckla dig själv, ditt team eller hela organisationen för att skapa nya resultat. Vilket boktips vill du ge till andra ledare?

1. That’s not how we do it here

thats-not-how-we-do-it-here-a-story-about-how-organizations-rise-and-fall--and-can-rise-again-book.jpg

John Kotter och Holger Rathgeber

Applåderar ni nya idéer i er organisation? Fabeln som på ett målande sätt beskriver vikten av taktiska och anpassade beteenden, för att bygga en hållbar högpresterande kultur. Humagics nyårsbok för ett år sedan är fortsatt aktuell. Läs den eller läs den igen, bara läs den!

2. Beteendedesign

beteendedesign-book-cover.jpg

Niklas Laninge och Arvid Janson

Vilka faktorer är det som driver, eller hindrar, ett beteende? Nobelpriset i ekonomi 2017 tilldelades Richard Thaler för hans bidrag till beteendeekonomi, eller nudging. Här är en nysläppt svensk bok med 30 exempel på hur beteendedesign påverkar våra val, från bananer till organdonation.

3. Primed to Perform: How to Build the Highest Performing Cultures Through the Science of Total Motivation

primed-to-perform-book-cover.jpg

Neel Doshi & Lindsay McGregor

Hur skapar vi högpresterande kulturer? Läs om hur balansen mellan inre och yttre drivkrafter påverkar medarbetares kreativitet, uthållighet, samarbetsförmåga och förmåga att agera långsiktigt värdeskapande för kunder och andra intressenter.

I boken introduceras Total Motivation, ToMo, som du kan använda för att mäta ditt eget, dina ledares eller ditt teams ToMo-index.

Tipsa oss och andra ledare

Vilket är ditt bästa boktips för ledare? Skriv gärna en kommentar nedan!

Guide: Engagerande målstyrning

Kostnadsfri guide till vd och ledare som vill engagera fler i viktiga mål. Ladda ner din guide nu:

Ladda ner guiden

Ledning och styrning